Szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgálószakmérnök

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a DEBRECENI EGYETEM „zöld utat kapott” a „SZERKEZETINTEGRITÁSI ÉS RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLÓSZAKMÉRNÖK” szakirányú továbbképzés indítására.

2020. július 24. 14:30, péntek

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszéke szervezésében és a Magyar Roncso-lásmentes Vizsgálati Szövetség, valamint az Academia NDT International szakmai támogatásával ezen hiánypótló szakot 2020 szeptemberétől indítjuk. A 2 féléves LEVELEZŐ rendszerű 180 óra terjedelmű és 15 tantárgyra bontott képzés: 45%-a a roncsolásmentes vizsgálatok fizikai alapjaival, eljárásaival, modellezésével és megbízhatóságával, 35%-a az anyagok károsodási folyamataival és a bennük levő folytonossági hiányokértékelési módszereivel, 20%-a szerkezetekben üzemeltetés során ébredő mezők számításának módszereivel, a gépi tanulás hátterével és eszközrendszereivel, valamint a megfigyelések statisztikai értékelésével foglalkozik. További részletes információk: https://mecheng.unideb.hu/hu/szerkezetintegritasi-es-roncsolasmentes-vizsgalo-szakmernok. Jelentkezés módja: a honlapon elérhető jelentkezési lappal.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 15. A képzés várható kezdése: 2020. szeptember vége. Képzés díja: 240.000 Ft/félév.

A Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetség bizonyos feltételek teljesülése mellett a képzést sikeresen elvégző szakmérnökök részére MSZ EN ISO 9712 szabvány szerinti 3-as fokozatú tanúsítványt is ad egyes roncsolásmentes vizsgálati eljárásokra.